ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: 10η σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο Κρόκους

Μόσχα
Ο Yusufzody Yakubdzhoni Davlamkhon που συνελήφθη
AP

Είναι υπήκοος Τατζικιστάν, παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, ενώ δήλωσε με τη βοήθεια διερμηνέα ότι δεν θυμάται τη διεύθυνση διαμονής του στη Ρωσία

Στη σύλληψη και 10ου υπόπτου προχώρησε το αρμόδιο δικαστήριο της Μόσχας, που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Κρόκους με 144 νεκρούς.

Ο ύποπτος ονομάζεται Γιουσούφ Ζοντά Γιακουμπγιονί και εμφανίστηκε στο δικαστήριο με διερμηνέα. Είναι υπήκοος Τατζικιστάν, παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Πριν τη σύλληψή του, εργαζόταν ανεπίσημα ως εργάτης σε εργοτάξιο. Ίσως είχε προσωρινή εγγραφή στη Ρωσία, αλλά δεν θυμάται τη διεύθυνση διαμονής στη χώρα. Το κύριο μέρος της δίκης έγινε κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα του ανακριτή.

Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, ο Γιουσούφ Ζοντά, λίγες μέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση, μετέφερε χρήματα «για τη στέγαση των τρομοκρατών». Μέρος του ποσού μετέφερε σε έναν από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης μετά την επίθεση. Ο Γιουσούφ Ζοντά συνελήφθη στις 26 Μαρτίου για ανυπακοή στην αστυνομία κατά τον έλεγχο εγγράφων.

Σχετικές ειδήσεις