ΚΟΣΜΟΣ

Nετανιάχου: Ακούσιο το πλήγμα κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας

gaza
Euronews

Εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες του κτυπήματος και πως τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είναι επαγγελματίες

«Ακούσιο πλήγμα» χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Όταν είσαι σε πόλεμο, αυτά συμβαίνουν, δήλωσε αναφερόμενος στους θανάτους των επτά εργαζομένων της ανθρωπιστικής οργάνωσης «World Central Kitchen» (WCK), ύστερα από ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο για τραγικό περιστατικό.

Ανέφερε ότι θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες του κτυπήματος και πως τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είναι επαγγελματίες

Στόχος όπως τόνισε να αποκατασταθεί η λειτουργία του διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας με ισραηλινές εγγυήσεις καθώς είναι σημαντική για εκατομμύρια αμάχους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την Ιορδανία ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ απαίτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση να παράσχει πλήρεις λεπτομέρειες για τις συνθήκες, ενώ εξέφρασε την λύπη του για τα θύματα.

Στους νεκρούς της ΜΚΟ World Central Kitchen συγκαταλέγονται τρεις Βρετανοί πολίτες ένας Αυστραλός, ένας Πολωνός και ένας Αμερικανο-Καναδός.