ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ο Πούτιν υπόσχεται αντίποινα στους «εντολείς» της τρομοκρατικής επίθεσης

Μόσχα: Ο Πούτιν υπόσχεται αντίποινα στους «εντολείς» της τρομοκρατικής επίθεσης

Με αντίποινα προειδοποιεί τους «εντολείς» τους τρομκρατικού χτυπήματος στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε αντίποινα για όλους όσοι υποστήριξαν και διέταξαν την επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Κρόκους στη Μόσχα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι σημαντικό για εμάς να αποκαλύψουμε τόσο τους δράστες, όσο και όλους τους κρίκους αυτής της αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων των «εγκεφάλων» αυτού του εγκλήματος», είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος σε συμμετέχοντες σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών.

«Σίγουρα θα τους βρούμε», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος στους «ενορχηστρωτές» της επίθεσης.

«Όσοι χρησιμοποιούν αυτό το όπλο, αυτό είναι ένα όπλο που χρησιμοποιείται εναντίον της Ρωσίας, και αυτό είναι προφανές σήμερα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για ένα όπλο διπλής όψης», υποστήριξε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, τα εγκλήματα για χρήματα δεν είναι κάτι μοναδικό, ωστόσο τα πάντα, όπως είπε, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε πληροφορίας, «αγοράζονται και πωλούνται εύκολα».

Από την τρομοκρατική επίθεσης της 22ας Μαρτίου, 144 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 551 τραυματίστηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι μυστικές τους υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι πραγματοποιήθηκε από τον παρακλάδι του στο Αφγανιστάν το Ισλαμικό Κράτος- Χορασάν ( ISIS-K).

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι τρομοκράτες είχαν διασυνδέσεις με την Ουκρανία, ισχυρισμό τον οποίο το Κίεβο.

Σχετικές ειδήσεις