Γερμανία: Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικός πυρήνας - Έφηβες σχεδίαζαν να «χτυπήσουν» σε εκκλησίες

Οι γερμανικές αρχές εξάρθρωσαν την ομάδα μέσω διαλόγων σε εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα
Γερμανία: Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικός πυρήνας - Έφηβες σχεδίαζαν να «χτυπήσουν» σε εκκλησίες
1'

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συλλήψεων σημειώθηκε στην Γερμανία σε βάρος τριών εφήβων κοριτσιών, καθώς διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μέλη τρομοκρατικού πυρήνα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για στρατολογημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους με καταγωγή από Μόναχο και Ντίσελντορφ και έφεραν όπλα. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανάλυσή της η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle:

«Δεν σταματούν στη Γερμανία οι συλλήψεις ισλαμιστών τον τελευταίο καιρό, με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και το υπ. Εσωτερικών να θεωρούν «νούμερο ένα» κίνδυνο την ισλαμιστική απειλή.

Σήμερα το πρωί (12/4) σύμφωνα με την γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ συνελήφθησαν τέσσερις έφηβοι από 13 έως 16 ετών. Πρόκειται για τρία νεαρά κορίτσια και ένα νεαρό αγόρι. Εγκέφαλος του ισλαμιστικού τρομοκρατικού πυρήνα φέρεται να είναι 16χρονη από το Χάγκεν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με καταγωγή από το Μαρόκο και πατέρα γνωστό για ισλαμιστική δράση στις γερμανικές αρχές».

Πού σχεδίαζαν να «χτυπήσουν»

Τα μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα σχεδίαζαν να «χτυπήσουν»εκκλησίες και συναγωγές κατά των «απίστων», αλλά ακόμη και αθλητικές εγκαταστάσεις στις πόλεις Ντίσελντορφ, Ντόρτμουντ και Κολωνία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Οι γερμανικές αρχές εξάρθρωσαν την ομάδα μέσω διαλόγων σε εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, όπου έλεγαν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή