ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Λονδίνο επιβεβαιώνει ότι η βρετανική αεροπορία επιχειρεί στη Μέση Ανατολή

RAF
Photo: AP

Βρετανία: Έχουν ήδη αναπτυχθεί «πολλά επιπλέον αεροσκάφη της RAF και αεροσκάφη ανεφοδιασμού στην περιοχή

Επιβεβαίωσε τη στρατιωτική συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενίσχυση της άμυνας του Ισραήλ εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στις αυξημένες ιρανικές απειλές και τον κίνδυνο κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με τους εταίρους της χώρας για να ενθαρρύνει την αποκλιμάκωση και να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις».

Επισήμανε πως έχουν ήδη αναπτυχθεί «πολλά επιπλέον αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφη ανεφοδιασμού στην περιοχή. Όπως απαιτείται αυτά τα βρετανικά αεροσκάφη θα αναχαιτίσουν τυχόν αεροπορικές επιθέσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός της εμβέλειας επίβλεψης των αποστολών μας», κατέληξε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, από την πρώτη στιγμή της επίθεσης μαχητικά αεροσκάφη της RAF απογειώθηκαν από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου καθώς και από αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ.