ΚΟΣΜΟΣ

NBC: Ο Μπάιντεν φοβάται ότι ο Νετανιάχου προσπαθεί να παρασύρει τις ΗΠΑ σε μια ευρύτερη κρίση

NBC: Ο Μπάιντεν φοβάται ότι ο Νετανιάχου προσπαθεί να παρασύρει τις ΗΠΑ σε μια ευρύτερη κρίση

Πόλεμος Ισραήλ: Ανησυχία στις ΗΠΑ για την αντίδραση του Ισραήλ 

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ φοβούνται ότι το Ισραήλ θα βιαστεί να απαντήσει στην ιρανική επίθεση χωρίς να εξετάσει τις πιθανές επιπτώσεις, δήλωσαν στο NBC News ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης και ένας ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε κατ' ιδίαν την ανησυχία του ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου προσπαθεί να παρασύρει τις ΗΠΑ βαθύτερα σε μια ευρύτερη σύγκρουση, δήλωσαν τρεις άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανησυχίες αυτές πηγάζουν εν μέρει από την προσέγγιση που ακολούθησε το Ισραήλ στον πόλεμό του κατά της Χαμάς, καθώς και από την επίθεση στη Δαμασκό, που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στο NBC ότι δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ είχε στρατηγική και δεν λαμβάνει τις καλύτερες στρατηγικές αποφάσεις, προσθέτοντας ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για έναν ευρύτερο πόλεμο ή έναν άμεσο πόλεμο με το Ιράν - αλλά δεν μπορούν να είναι σίγουροι γι' αυτό.

Επιπλέον, ο ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου εξέφρασαν ιδιωτικά την απογοήτευσή τους για τη χρονική στιγμή της επίθεσης στη Δαμασκό, επειδή είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρή κλιμάκωση.