ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες Ντουμπάι - Μαρτυρία Ελληνίδας: «Σήμερα είναι σαν μην συνέβη τίποτα»

Πλημμύρες Ντουμπάι - Μαρτυρία Ελληνίδας: «Σήμερα είναι σαν μην συνέβη τίποτα»
AP

Η Χριστίνα Τσενκολάρη, αεροσυνοδός και κάτοικος Ντουμπάι μίλησε για τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή

Εικόνες που σοκάρουν και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου κυκλοφορούν τις τελευταίες 48 ώρες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ειδικά του Ντουμπάι, το οποίο αντιμετώπισε μια από τις χειρότερες πλημμύρες.

Τα ΗΑΕ είχαν καταγράψει μέχρι χθες, Τρίτη, στις 9 μ.μ. (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας. Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Από τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές σε ζημιές σε διάφορα μέρη της χώρας, περιλαμβανομένων δρόμων που έχουν αποκλεισθεί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τοπικές κυβερνήσεις έδωσαν εντολή σε εργαζομένους και σχολεία να λειτουργήσουν χθες και σήμερα με τηλεργασία.

Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι αναφέρουν πως έμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας των αποκλεισμένων δρόμων. Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Η Χριστίνα Τσενκολάρη, αεροσυνοδός και κάτοικος Ντουμπάι μίλησε στο Mega και περιέγραψε τις ακραίες καταστάσεις τονίζοντας ωστόσο ότι την επόμενη μέρα όλα κυλούσαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη ήταν τρομερό. Είχε προβλεφθεί η κακοκαιρία αλλά όχι τόσο πολύ. Ήταν πολύ μεγάλη η βροχή. Στο Ντουμπάι δεν θα διακινδυνεύαν να πεθάνει κάποιος, δεν θα το άφηναν. Σήμερα είναι σαν μην συνέβη τίποτα και βλέπουμε λίγα νερά μόνο. Είμαι πολύ χαρούμενη που ζω εδώ».