ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Αγγλία: «Μόδα» για εκατοντάδες ανήλικους η βασανιστική εξόντωση ζώων με σφεντόνα

Φρίκη στην Αγγλία: «Μόδα» για εκατοντάδες ανήλικους η βασανιστική εξόντωση ζώων με σφεντόνα

Ούτε στο πιο αρρωστημένο θρίλερ, βγαλμένο από τη πιο νοσηρή φαντασία. Όμως είναι πραγματικότητα. Στην Αγγλία, έχει γίνει μόδα μεταξύ ανηλίκων, να βασανίζουν και να σκοτώνουν ζώα και να επιδεικνύουν στο διαδίκτυο τα «κατορθώματά» τους.

Άρρωστες καταστάσεις, μιας άρρωστης κοινωνίας, που γεννάει άρρωστα παιδιά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, περισσότερα από 500 παιδιά, κυρίως στη νότια Αγγλία, έχουν ανεβάσει φριχτές φωτογραφίες κακοποιημένων ζώων. Ο τρόπος που τα κακοποιούν είναι η σφεντόνα, και τα πυρομαχικά τους μεταλλικοί βόλοι -ικανοί να προκαλέσουν τον θάνατο.

Γάτες, κύκνοι, αλεπούδες, σκίουροι, κουνέλια, πάπιες, ακόμα και ελάφια, δεν έχουν γλιτώσει από τη μήνι των παιδιών, και άλλα έχουν σκοτωθεί, κι άλλα τραυματιστεί σοβαρά.

Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο ανεβαίνουν διαρκώς στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ η δράση των ανηλίκων -πρόκειται για πολλές ομάδες, σε διάφορα σημεία- έχει τρομοκρατήσει και τους κατοίκους ολόκληρων χωριών.

Ο χάρτης με τα πρόσφατα φρικώδη περιστατικάDaily Mail

Τα φρικώδη αυτά γεγονότα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με ειδικούς για την άγρια ζωή να ζητούν από τις αρχές να απαγορεύσουν, αρχικά, τη χρήση σφεντόνας.

Σε μια περίπτωση, οι ανήλικοι σκότωσαν βασανιστικά το οικόσιτο παγώνι κάποιου χωρικού. Αυτός διαμαρτυρήθηκε και έκανε καταγγελία, και το μήνυμα που έλαβε ήταν ότι «θα πάει να συναντήσει το παγώνι τους στον τάφο».

Αναζητούνται λύσεις, ολιστικές. Άμεσα.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες