ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διαδήλωση ισλαμιστών στο Αμβούργο

Γερμανία: Διαδήλωση ισλαμιστών στο Αμβούργο

Κατηγορούν την κυβέρνηση για "εχθρική πολιτική προς το Ισλάμ"

Περισσότερα από 1.000 άτομα διαδήλωσαν χθες στο Αμβούργο εναντίον της «εχθρικής προς το ισλάμ» πολιτικής της Γερμανίας. «Δυσβάσταχτο» χαρακτήρισε το γεγονός η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και προειδοποίησε τους συμμετέχοντες να μην περάσουν την «κόκκινη γραμμή».

«Είναι δύσκολο να αντέξουμε να παρακολουθούμε μια τέτοια ισλαμιστική διαδήλωση στους δρόμους μας. Είναι θετικό το γεγονός ότι η αστυνομία του Αμβούργου αντιμετώπισε τις παραβάσεις με ισχυρές δυνάμεις και δεν υπήρξαν επεισόδια», δήλωσε η κυρία Φέζερ στην «Tagesspiegel» και τόνισε ότι «πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι κόκκινες γραμμές, οι οποίες βρίσκονται εκεί όπου τελειώνει η εκτεταμένη προστασία της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της έκφρασης - αυτό σημαίνει όχι στην τρομοκρατική προπαγάνδα για την Χαμάς, όχι στην ρητορική μίσους εναντίον των Εβραίων, όχι στη βία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στο Αμβούργο, τις οποίες επικαλείται η δημόσια τηλεόραση ARD, διοργανωτής της συγκέντρωσης ήταν άτομο που βρίσκεται κοντά στην οργάνωση «Muslim Interactive», οι οποία θεωρείται από τις γερμανικές αρχές «σίγουρα εξτρεμιστική» και έχει απαγορευτεί. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu Akbar), ενώ οι ομιλητές κατηγόρησαν τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της Γερμανίας για «φτηνά ψέματα» και «άνανδρα ρεπορτάζ» τα οποία έχουν ως στόχο να χαρακτηρίσουν όλους τους μουσουλμάνους της Γερμανίας ως ισλαμιστές, λόγω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανέφερε η Νάνσι Φέζερ, οι γερμανικές αρχές ασφαλείας παρακολουθούν στενά την ισλαμιστική σκηνή στη χώρα και μετά την απαγόρευση της Χαμάς και του δικτύου «Samidoun» έχουν εντοπιστεί και άλλες ύποπτες οργανώσεις, «άλλες ομάδες οι οποίες θέλουν να συγκινήσουν, να ριζοσπαστικοποιήσουν και να αναθρέψουν νέους ισλαμιστές».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ