ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Βρετανία: Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα σε υδροβιότοπο - Τι ερευνούν οι Αρχές

Θρίλερ στη Βρετανία
Θρίλερ στη Βρετανία

Βρετανία: Περισσότερα ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν σε δύο τοποθεσίες στο πλαίσιο μιας έρευνας που ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε ο κορμός ενός άνδρα στο Σάλφορντ.

Μεγαλώνει το μυστήριο μετά την ανακάλυψη του κορμού ενός άνδρα σε υγρότοπους του Μάντσεστερ στις αρχές Απριλίου. Ανθρώπινα υπολείμματα τυλιγμένα σε διαφανές πλαστικό βρέθηκαν στους υγροτόπους Kersal Dale στις 4 Απριλίου. Οι ντετέκτιβ πιστεύουν τώρα ότι τα λείψανα ανήκουν σε έναν άνδρα γύρω στα 60 του.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε ο κορμός του άνδρα στο Σάλφορντ, βρέθηκαν περισσότερα ανθρώπινα λείψανα σε δύο τοποθεσίες λένε τώρα οι Αρχές. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο κορμός ανήκει σε έναν άνδρα περίπου 60 ετών και έχει ενημερώσει την οικογένειά του για τον θάνατό του, αλλά δεν τον έχει ακόμη αναγνωρίσει δημόσια

Σε συνέντευξη Τύπου, οι αστυνομικοί αποκάλυψαν ότι το θύμα πιστεύεται ότι γνώριζε δύο άνδρες που βρίσκονται επί του παρόντος υπό κράτηση. Πιστεύεται ότι ζούσαν μαζί. Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξέταζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ.

Τα ανθρώπινα λείψανα που ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες βρέθηκαν στο Salford's Blackleach Reservoir και στο Linnyshaw Colliery Wood.Οι αστυνομικοί είχαν ήδη αναγνωρίσει τις δύο περιοχές πριν βρεθούν τα λείψανα και ήταν «καθ' οδόν προς το Colliery Wood» όταν ένας άνθρωπος που έκανε βόλτα με το σκύλο του τηλεφώνησε για να πει ότι βρήκε ένα πακέτο

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα (29/4) τα υπόλοιπα λείψανα στη δεξαμενή ενώ ερεύνησαν την περιοχή. «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι είναι το ίδιο θύμα», πρόσθεσε ο Det Supt Hughes. Η αστυνομία ερευνά μια αποθήκη στην περιοχή όπου «αποθηκεύονταν αντικείμενα μετά από αυτό το περιστατικό χωρίς να το γνωρίζουν οι ενοίκοι αυτής της αποθήκης», είπε ο Ντετ Σαπ Χιουζ.

Ψάχνουν επίσης ένα σπίτι στο Γουίντον όπου το θύμα «πιστεύεται ότι ζούσε με τους δύο άνδρες υπό κράτηση». «Βρήκαμε στοιχεία ότι το θύμα είναι πιθανό να πέθανε εκεί - πιθανότατα στο τέλος Μαρτίου», δήλωσε ο Det Supt Hughes.

Τα πρώτα υπολείμματα -αποτελούμενα από το κάτω μέρος της πλάτης, τους γλουτούς και τους μηρούς- βρέθηκαν σε διαφανές πλαστικό από έναν περαστικό στο Kersal Dale Wetlands στο Σάλφορντ του Ευρύτερου Μάντσεστερ, στις 4 Απριλίου. Δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 68 ετών, από το Σάλφορντ, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι γνωστοί μεταξύ τους, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για φόνο στις 25 Απριλίου, αφότου οι αστυνομικοί διέρρευσαν εκατοντάδες ώρες πλάνα CCTV.

Ο 42χρονος συνελήφθη αφού αστυνομικοί εισέβαλαν σε λεωφορείο στην Eccles Old Road γύρω στο μεσημέρι, ανέφερε η δύναμη. Ο άλλος άνδρας συνελήφθη αργότερα σε μια διεύθυνση στο Worsley Road.

Τα παιδιά που παίζουν στο φυσικό καταφύγιο του Σάλφορντ μπορεί να έχουν κρίσιμες πληροφορίες, λέει η αστυνομία. Ένας 20χρονος που είχε συλληφθεί στο παρελθόν ως ύποπτος για φόνο αφέθηκε ελεύθερος αργότερα με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ανακρίσεων. «Είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε [αναζητούμε άλλους υπόπτους], αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τους σωστούς δύο υπόπτους υπό κράτηση», δήλωσε ο Det Supt Hughes.

Οι ντετέκτιβ εξακολουθούν να απευθύνονται στο κοινό για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έγκλημα και θέλουν να ακούσουν μάρτυρες. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έψαχναν την περιοχή για 12 ημέρες αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία, συνεργαζόμενοι με μια υποβρύχια ομάδα έρευνας και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.