ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Στα «όπλα» οι πίθηκοι - «Γκρέμισαν» αφίσες με συνθήματα σε βάρος τους

Ταϊλάνδη: Στα «όπλα» οι πίθηκοι - «Γκρέμισαν» αφίσες με συνθήματα σε βάρος τους
Thairath - Daily Star

Μία «ατρόμητη» συμμορία πιθήκων κατέβασε πάνω από 30 αφίσες σε πόλη της Ταϊλάνδης καθώς έφεραν μηνύματα σε βάρος τους

Μια ομάδα τολμηρών πιθήκων «γκρέμισε» 30 αφίσες που διαμαρτύρονταν για την παρουσία τους στον τουριστικό προορισμό Lopburi της Ταϊλάνδης.

Πρόκειται για μια περιοχή γνωστή για την πλούσια ιστορία της, αλλά έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Σ’ αυτήν την πόλη οι πίθηκοι περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους και «παίζουν» με τους πολίτες. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ειρηνική συνύπαρξη, καθώς οι επιθέσεις των πιθήκων είναι όλο και πιο συχνές.

Για την καταπολέμηση του φαινομένου αλλά και την αφύπνιση της κοινής γνώμης, στις 21 Απριλίου, μια ομάδα κρέμασε μέχρι και αφίσες διαμαρτυρίας για τους πιθήκους που ζούσαν εκεί. Οι πίθηκοι όμως από την πλευρά τους «ανταπέδωσαν». Περίπου στις 6 μ.μ. της επόμενης ημέρας ο πληθυσμός τους έτρεχε συνεχώς και… «γκρέμιζε» τις εν λόγω αφίσες. Συγκεκριμένα, η στρατιά των πιθήκων βγήκε στους δρόμους δάγκωσε, κατέβασε και κατέστρεψε περισσότερες από 30 αφίσες.

Πηγή: Thairath - Daily Star

Το τοπικό κατάστημα Thairath ανέφερε ότι οι κουρασμένοι ντόπιοι κρέμασαν μεγάλες αφίσες για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης και τον τουρισμό των πιθήκων. Τα πανό καλούσαν τους αξιωματούχους να πιάσουν τους πιθήκους και να τους αφήσουν πίσω στη φύση.

Το Lopburi βασίζεται στον τουρισμό των πιθήκων ως σημαντική πηγή εισοδήματος και μάλιστα φιλοξενεί ένα ετήσιο Φεστιβάλ Μαϊμού Μπουφέ την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι πίθηκοι έχουν γίνει έξαλλοι.

Thairath - Daily Star

*Με πληροφορίες από Daily Star