Παγκόσμιος συναγερμός: Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει παιδιά - Τα συμπτώματα

Μεγάλη ανησυχία για εξάπλωση της ασθένειας

Παγκόσμιος συναγερμός: Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει παιδιά - Τα συμπτώματα
2'

Τέσσερις άνθρωποι πιστεύεται ότι πέθαναν μετά από μια μυστηριώδη ασθένεια που κυριαρχεί στη Νιγηρία.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί και "τα παιδιά κινδυνεύουν" στη Ζαμφάρα της Νιγηρίας μετά από μια μακροχρόνια μάχη με μια άγνωστη ασθένεια. 177 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από την ασθένεια.

Η Δρ Aisha Anka, υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε τους θανάτους σε μια δήλωση στον Τύπο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Έχουν επίσης αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την ασθένεια και τα συμπτώματα που οδήγησαν στους θανάτους.

Κοιλιακοί πόνοι καθώς και υγρό στην κοιλιά, πρήξιμο ήπατος και σπλήνας, πυρετός και γενική αδυναμία του σώματος καταγράφηκαν όλα ως συμπτώματα της νόσου που πιστεύεται ότι εξαπλώνεται στη Νιγηρία.

Ο Δρ Anka αργότερα επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί σε τρία χωριά με την η οποία αρχικά εντοπίστηκε στο Maradun, το Shinkafi και το Gusau. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης τα κρούσματα.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων έχει ενημερωθεί για τα ενημερωμένα κρούσματα και τους θανάτους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια φάση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού μόλυνσης.

Η Δρ Anka πρόσθεσε: "Τα παιδιά επηρεάζονται κυρίως και τα κρούσματα σχετίζονται με κατανάλωση νερού. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι, έχουν εντοπιστεί 177 κρούσματα".

Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Gundutse στην πολιτεία Κάνο από μια μυστηριώδη ασθένεια. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η ασθένεια που άφησε νεκρούς γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους είναι η ίδια με την ασθένεια που κυριαρχεί στη Ζαμφάρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Παγγαίο