ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι δύο χώρες που θα «επιβιώσουν» από τον πυρηνικό πόλεμο

Πυρηνική έκρηξη

Σε μόνο δύο χώρες θα μπορούσες να επιβιώσεις από τον πυρηνικό πόλεμο αφού μέσα στις πρώτες 72 ώρες 5 δισεκατομμύρια  άνθρωποι θα πεθάνουν

Σκηνικό Αποκάλυψης θα είναι οι συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου πλήρους κλίμακας, καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι, εφόσον επιβίωναν από την έκρηξη, θα πέθαιναν από την πείνα και μόνο όσοι βρίσκονται σε δύο μέρη στη Γη, μπορούν να είναι ασφαλείας.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα μιας δημοσιογράφου για τις φρικτές επιπτώσεις εντός πυρηνικού πολέμου, καθώς όπως υποστηριζίει μόνο τις πρώτες 72 ώρες, περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ήταν νεκροί – αλλά τα τρία δισεκατομμύρια επιζώντες θα αντιμετώπιζαν απίστευτες δυσκολίες.

Ο πυκνός καπνός από τις πυρκαγιές σε τρεις ηπείρους θα πυροδοτούσε μια μίνι εποχή παγετώνων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους επιζώντες να καλλιεργήσουν τροφή., καθώς όπως εξήγησε: «Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, σίγουρα τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη θα καλύπτονταν από στρώματα πάγου… μέρη όπως η Αϊόβα και η Ουκρανία θα είχαν απλώς χιόνι για 10 χρόνια. Η γεωργία θα αποτύχει, και όταν η γεωργία αποτυγχάνει, οι άνθρωποι απλώς πεθαίνουν».

Άλλος παράγοντας θα είναι η δηλητηρίαση από την ακτινοβολία επειδή το στρώμα του όζοντος θα είναι τόσο κατεστραμμένο, που οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζουν σε υπόγεια καταφύγια χωρίς να βλέπουν το φως του ήλιου.

Σύμφωνα με τον ειδικό στην επιστήμη του κλίματος και της ατμόσφαιρας, που μίλησε στη δημοσιογράφο, τα μόνα μέρη που θα μπορούσαν πραγματικά να διατηρήσουν τη γεωργία στον απόηχο ενός πυρηνικού χειμώνα θα ήταν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Τα πυρηνικά καταφύγια, του είδους που κατασκευάζονται από δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ και γύρω από αυτές, θα ήταν χρήσιμα μόνο εφόσον η ισχύς αντέχει. Όπως εξήγησε οι γεννήτριες που λειτουργούν με βενζίνη θα αντέξουν για όσο διάστημα υπάρχει το καύσιμο και τότε όπως επεσήμανε ο άνθρωπος θα επιστρέψει στην πιο αρχέγονη, πιο βίαιη κατάσταση, όπου παλεύει για τους μικροσκοπικούς πόρους που έχουν απομείνει.