ΚΟΣΜΟΣ

Φρεντ Ρους: Πέθανε στα 89 του χρόνια ο οσκαρικός παραγωγός της ταινίας «Ο Νονός 2»

Φρεντ Ρους: Πέθανε στα 89 του χρόνια ο οσκαρικός παραγωγός της ταινίας «Ο Νονός 2»
AP.

Σε ηλικία 89 ετών, ο Φρεντ Ρους, παραγωγός της ταινίας «Ο Νονός 2» και μακροχρόνιος συνεργάτης του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «έφυγε» από τη ζωή.

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο Φρεντ Ρους, βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του δεύτερου μέρους της εμβληματικής τριλογίας «Ο Νονός», που βοήθησε στην έναρξη της καριέρας πολλών «αστέρων» του κινηματογράφου.

Πέθανε στο σπίτι του, στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, το Σάββατο (18/05), τόνισε ένας εκπρόσωπος σήμερα, μερικές μέρες μετά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του ίδιου και του Φράνσις Φορντ Κόπολα με τίτλο Megalopolis στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Ρους και ο Κόπολα εργάθηκαν μαζί για πάνω από πενήντα χρόνια, με αφετηρία τον «Νονό», όπου συμβούλευσε για το κάστινγκ των Αλ Πατσίνο και Τζέιμς Κάαν ενάντια στις επιθυμίες του στούντιο και σύστησε τον Κόπολα στον Τζον Καζάλε. Επίσης, έκανε την παραγωγή των υποψηφίων για την καλύτερη ταινία του Κόπολα «The Conversation», «Apocalypse Now» και τα υπόλοιπα δύο μέρη του «Νονού».

«Ο Φρεντ Ρους διέθετε ένα ένστικτο κάστινγκ, που ήταν σχεδόν αλάνθαστο. Ήταν ένας μεγάλος φίλος και συνεργάτης, τρέφοντας πάνω απ’ όλα αληθινή αγάπη για τον κινηματογράφο», έγραψε ο Κόπολα στο Instagram.