Νέα πρόκληση από τον Μίτσκοσκι - Επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια... Μακεδονία!

Δεν βάζουν φρένο στις προκλήσεις τους οι Σκοπιανοί
Νέα πρόκληση από τον Μίτσκοσκι - Επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια... Μακεδονία!
2'

Στον... κόσμο τους συνεχίζουν να ζουν οι Σκοπιανοί, που δεν χάνουν την ευκαιρία να προκαλέσουν καθώς και ο πρωθυπουργός, Χριστιάν Μιτσκόσκι, αναφέρεται στη χώρα ως «Μακεδονία».

Φυσικά αυτό αποτελεί μια ακόμα παράβαση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να κυρώσει αν οι Σκοπιανοί επιμείνουν στο τροπάρι τους.

«Χθες, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Τίμτσο Μούτσουνσκι, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό Πρέσβη Μάρτιν Πάμερ. Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για τη στήριξη που λαμβάνει η "Μακεδονία" από την Αυστρία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι άριστες σχέσεις "Μακεδονίας" και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε επίσης το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας που θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της μελλοντικής κυβέρνησης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Μητσοτάκης για Σκόπια: Σοβαρευτείτε, σταματήστε τα μικροκομματικά παιχνίδια, οδηγείστε σε απομόνωση

Να σοβαρευτούν στα Σκόπια, τελείωσε η προεκλογική περίοδος, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN.

Τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία δεν αλλάζουν, είπε ακόμη. Πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιληφθούν τα Σκόπια πως μια τέτοια λογική θα τους οδηγήσει σε απομόνωση.

«Δεν είμαστε αφελείς, ξέρουμε πως να διαχειριζόμαστε τέτοια παιχνιδάκια, είναι και ανιστόρητοι», είπε.

«Να καταλάβουν στα Σκόπια πως η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Έχουμε ένα διαπραγματευτικό όπλο, πρέπει να σκληρύνουμε την στάση μας. Σε αυτήν την συγκυρία δεν θα ακυρώσουμε τα μνημόνια. Βλέπαμε τι γινόταν στα Σκόπια. Εφάρμοσα την συμφωνία, αλλά οι εθνικισμοί ξυπνάνε πάλι στα Βαλκάνια, η Ελλάδα πρέπει να έχει θέση ισχύος και αυτοπεποίθηση. Δεν πρέπει αυτή η χώρα να έχει προσβλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή