Βρετανία: Δικάζονται περισσότερα από 50 πρόσωπα για τη φονική φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ το 2017

Η φωτιά που ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε ψυγείο επεκτάθηκε γρήγορα στους 23 ορόφους του κτιρίου εργατικών κατοικιών
fotia
1'

Πενήντα οκτώ πρόσωπα και 19 εταιρίες και οργανισμοί θεωρούνται ύποπτοι για εγκλήματα που συνδέονται με πυρκαγιά που κατέστρεψε τον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου το 2017, στοιχίζοντας τη ζωή σε 72 ανθρώπους και οδηγώντας σε επανεξέταση των οικοδομικών κανονισμών και της μεταχείρισης κοινοτήτων χαμηλού εισοδήματος.

Η πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ ήταν η πιο φονική σε κτίριο διαμερισμάτων στη Βρετανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα σε ενημέρωση ότι οι κατηγορίες θα περιλαμβάνουν παράβαση καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα, απάτη και ανθρωποκτονία από εταιρία αλλά είναι απίθανο να απαγγελθούν πριν από τα τέλη του 2026. Δεν κατονόμασαν τους υπόπτους.

Πως προκλήθηκε η φωτιά

Η φωτιά που ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε ψυγείο επεκτάθηκε γρήγορα στους 23 ορόφους του κτιρίου εργατικών κατοικιών τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Ιουνίου του 2017.

Η επένδυση του εξωτερικού του κτιρίου με εύφλεκτο συνθετικό υλικό βοήθησε τις φλόγες να επεκταθούν ανεξέλεγκτα, ενώ πολλοί πέθαναν στα διαμερίσματά τους διότι ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών να μην μετακινηθούν και να περιμένουν τους διασώστες.

Η καταστροφή προκάλεσε ερωτήματα για το εάν στον υψηλό αριθμό των νεκρών συνέβαλε η παραμέληση μιας κοινότητας με ανθρώπους διαφόρων εθνοτήτων και χαμηλού εισοδήματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή