ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» για την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ ζήτησε η Μέι

«Συγγνώμη» για την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ ζήτησε η Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε σήμερα «συγγνώμη» για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές προσπάθησαν αρχικά να βοηθήσουν τα θύματα τηςπυρκαγιάς στον πύργο Γκρένφελ, την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, όπου έχασαν την ζωή τους 79 άνθρωποι.

Από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι δήλωσε:

«Η αρχική υποστήριξη που προσφέρθηκε στις οικογένειες δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος της περίστασης. Οι τοπικές και εθνικές αρχές δεν έσπευσαν σε βοήθεια με ικανοποιητικό τρόπο τη στιγμή που (οι πολίτες) το χρειάζονταν όσο ποτέ. Ζητάω συγγνώμη για αυτήν την αποτυχία».

Οι επιζώντες από την πυρκαγιά και οι κάτοικοι της συνοικίας καταλογίζουν εδώ και μία εβδομάδα στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ότι δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας, με θύματα οικογένειες μεσαίων εισοδημάτων, σε πολλές περιπτώσεις με καταγωγή από ξένες χώρες.

Οι πολίτες εκφράζουν δυσαρέσκεια καθώς η Τερέζα Μέι καθυστέρησε πάρα πολύ να επισκεφθεί την περιοχή, συναντήθηκε μονάχα με πυροσβέστες κι αστυνομικούς, ενώ κατακρίνουν και τις συνθήκες διάσωσης, τις αποζημιώσεις που τους έχουν υποσχεθεί οι αρχές και τον τρόπο μετεγκατάστασής των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα στις φλόγες.

Την Παρασκευή επιζώντες της πυρκαγιάς, συγγενείς θυμάτων και στελέχη της τοπικής κοινότητας εισέβαλαν σε δημαρχείο της συνοικίας του Κένσινγκτον και Τσέλσι (δυτικό Λονδίνο), όπου βρίσκεται το πολυώροφο κτίριο, φωνάζοντας «Ντροπή σε όλους!» και «Τερέζα Μέι, είναι καιρός να φύγεις!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις