Ο Πούτιν εξήγησε γιατί τα ελικόπτερα που συνόδευαν τον Ραΐσι δεν είχαν πρόβλημα

Αντιπαράθεση Μόσχας - Ουάσιγκτον για τα ελικόπτερα 
Ο Πούτιν εξήγησε γιατί τα ελικόπτερα που συνόδευαν τον Ραΐσι δεν είχαν πρόβλημα
2'

Μέλη της αντιπροσωπείας του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσι, που τον συνόδευε στην πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, πέταξαν με ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής, αυτά τα μηχανήματα έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα σχολιάζοντας το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα.

Σχολιάζοντας τον θάνατο του Ιρανού προέδρου ως αποτέλεσμα συντριβής του ελικοπτέρου, ο Πούτιν σημείωσε ότι «ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής πέταξαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στις ίδιες συνθήκες, στον ίδιο διάδρομο, στην πραγματικότητα, χωρίς προβλήματα».

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «η ιρανική κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για την απόφαση να πετάξει ένα ελικόπτερο 45 ετών σε συνθήκες που χαρακτηρίστηκαν κακές και όχι κάποιος άλλος». Οι ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες εναντίον του αμερικανικού ελικοπτέρου, που επέβαινε ο Ραϊσι, η συντήρηση του οποίου θα μπορούσε να παρεμποδιστεί από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, η αρχική έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα διάσωσης έδειξε ότι το απαρχαιωμένο ελικόπτερο είτε δεν είχε καθόλου εγκατεστημένο αναμεταδότη, είτε είχε, αλλά για άγνωστο λόγο ήταν απενεργοποιημένος .

Τι είπε για τις σχέσεις Ρωσίας- Ιράν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι δεν αναμένει αλλαγές στην εξωτερική πολιτική του Ιράν μετά τον θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η οικοδόμηση της εξωτερικής πολιτικής είναι κυρίαρχο δικαίωμα και απόφαση της Τεχεράνης και επίσης υπενθύμισε ότι το Ιράν είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι «είναι απίθανο μετά από αυτή την τραγωδία να συναντήσουμε αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της ιρανικής ηγεσίας». Σημείωσε επίσης ότι «τα θεμέλια του ιρανικού κράτους είναι αρκετά σταθερά και αξιόπιστα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή