Θρήνος χωρίς τέλος στην Παπούα Νέα Γουινέα: Πάνω απο 670 άνθρωποι θάφτηκαν στις λάσπες

Ο ΟΗΕ φοβάται ότι τουλάχιστον 670 άνθρωποι θάφτηκαν στις λάσπες μετά την γιγαντιαία κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα
Φονική κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα
Φονική κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα
ΑΡ
2'

Ο ΟΗΕ φοβάται ότι 670 άνθρωποι θάφτηκαν από κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα. Εκατοντάδες άνθρωποι και περισσό σπίτια θάφτηκαν στη λάσπη μετά την τεράστια κατολίσθηση που ισοπέδωσε χωριά της επαρχίας Ένγκα στην Παπούα Νέα Γουινέα, μεταδίδει σήμερα η εφημερίδα Post Courier της νησιωτικής χώρας.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Παπούα Νέα Γουινέα, Σερχαν Ακτοπράκ, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος της κατολίσθησης της Παρασκευής στην απομονωμένη επαρχία Ένγκα της χώρας ήταν μεγαλύτερος από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. «Υπάρχουν περίπου 150 και πλέον σπίτια θαμμένα», είπε

Οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται στα υψίπεδα της Ένγκα, στα βόρεια του νησιωτικού έθνους στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό. Ο Ακτοπράκ είπε ότι οι διασώστες κινδυνεύουν επειδή «η γη εξακολουθεί να γλιστράει». «Το νερό τρέχει και αυτό δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο για όλους τους εμπλεκόμενους», είπε.

Η αυστραλιανή τηλεόραση μετέδωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς η πληγείσα περιοχή είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο, αφού οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.

Βίντεο που ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ντόπιοι δείχνουν ανθρώπους να αναζητούν επιζώντες ανάμεσα σε βράχους, ξεριζωμένα δέντρα και σωρούς από χώμα. Στο βάθος ακούγονται γυναίκες να κλαίνε. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Πέτερ Ιπάτας διευκρίνισε ότι «τουλάχιστον έξι χωριά» επλήγησαν από τη μεγάλη κατολίσθηση, κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή