Νέα πρόκληση Ράμα: Οι Έλληνες ανάγκασαν Αλβανούς να αλλάξουν τα ονόματά τους για να μην διωχθούν

Μετά τη «μοιρασιά» οικοπέδων σε πολίτες της Χειμάρρας, ο Έντι Ράμα προχώρησε, από το Μιλάνο, σε νέα πρόκληση αναφορικά με τους Αλβανούς που ζούσαν στην Ελλάδα
Νέα πρόκληση Ράμα: Οι Έλληνες ανάγκασαν Αλβανούς να αλλάξουν τα ονόματά τους για να μην διωχθούν
Eurokinissi
1'

Προκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα μιλώντας σε προεκλογική φιέστα στο Μιλάνο, καθώς ισχυρίστηκε ότι οι Αλβανοί που ζούσαν στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ονόματά τους για να αποφύγουν τις δήθεν διώξεις.

«Εσείς, οι Αλβανοί στην Ιταλία, δεν αλλάξατε ονόματα όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα για έναν μόνο και τρομερό λόγο που γνωρίζουμε πολύ καλά. Θα παραμείνει μια κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης», είπε κατά την ομιλία του ο Έντι Ράμα.

Δεν θα δικαιωθεί ο Φρέντι Μπελέρης

Η νέα πρόκληση έρχεται μία ημέρα μετά τη δίκη -σε δεύτερο βαθμό- του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Την ίδια ώρα, η οικογένεια και οι ψηφοφόροι του δημάρχου επισημαίνουν πως ο Φρέντι Μπελέρης δεν πρόκειται να δικαιωθεί. Άλλωστε, η πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η δικαστής που είχε απορρίψει το αίτημα Μπελέρη να του χορηγηθεί ειδική άδεια για να ορκιστεί.

Υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες πριν, σ’ ένα άλλο αντίστοιχο σόου, ο Έντι Ράμα μοίρασε πάνω από 300 τίτλους ιδιοκτησίας σε πολίτες της Χειμάρρας, που περίμεναν χρόνια για να εγκριθεί η αίτηση τους. Να σημειωθεί πως οι αιτήσεις ήταν συνολικά περίπου 8.000. Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες της περιοχής να στηρίξουν τον «εκλεκτό» του για τον δημαρχιακό θώκο, Βαγγέλη Τάβο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή