Συμβαίνει τώρα: Εντυπωσιακές εικόνες της Γης από τον Διαστημικό Σταθμό

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται 420 χλμ. πάνω από τον πλανήτη 
Συμβαίνει τώρα: Εντυπωσιακές εικόνες της Γης από τον Διαστημικό Σταθμό
1'

Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μας καλεί να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή προβολή της γης από τον ISS που συμβαίνει αυτή τη στιγμή από το διάστημα. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται 260 μίλια (420 χλμ.).

Σχετικά ανάρτηση έκανε ο κ. Κολυδάς:

Αυτή είναι μια ζωντανή προβολή της γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS που συμβαίνει αυτή τη στιγμή από το διάστημα. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε χαμηλή γήινη τροχιά 260 μίλια (420 χλμ.) πάνω από τον πλανήτη. Ο ISS χρειάζεται 90 λεπτά για να ολοκληρώσει μια τροχιά γύρω από τη γη. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου περνάει στη σκοτεινή πλευρά της γης για το 1/2 του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της σκοτεινής περιόδου, θα μπορείτε να βλέπετε τις καταιγίδες και το φως από τις πόλεις και τα χωριά.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο ISS θα σταματήσει να εκπέμπει λόγω απώλειας σύνδεσης, αλλά θα επανέλθει αυτόματα μόλις δημιουργήσει ξανά τη σύνδεση. Η εικόνα θα αλλάζει σε προσομοίωση του σημείου όπου ο ISS βρίσκεται πάνω από τη γη όταν χάνεται η σύνδεση (ή αλλιώς OFFLINE).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή