Άγριο σφυροκόπημα του Ισραήλ: Ανεβαίνει ο αριθμός νεκρών παιδιών και αμάχων στη Ράφα

Δραματικές εξελίξεις στην Ράφα - Σφαγιάζουν παιδιά και αμάχους τα ισραηλινά στρατεύματα

Άγριο σφυροκόπημα του Ισραήλ: Ανεβαίνει ο αριθμός νεκρών παιδιών και αμάχων στη Ράφα
AP Photo
1'

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ράφα, με τα ισραηλινά άρματα μάχης να περνούν για πρώτη φορά σήμερα (28/5) στο κέντρο της Γάζας.

Το άγριο σφυροκόπημα του Ισραήλ, με τη σφαγή όλων και περισσότερων αμάχων και παιδιών, έχει προκάλεσει την παγκόσμια κατακραυγή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Reuters, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα με πολυβόλα βρέθηκαν κοντά στο τέμενος Αλ-Άουντα, ορόσημο στην κεντρική Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) δήλωσε πως οι δυνάμεις του «εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή», χωρίς να σχολιάζει τις πληροφορίες για προώθησή τους στο κέντρο της πόλης.

Οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν υπολογίζονται στους 21 και τουλάχιστον οι 12 από αυτούς ήταν γυναίκες, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τα νέα ισραηλινά πλήγματα σε μια περιοχή με σκηνές όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι, στα δυτικά της Ράφα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τα νέα ισραηλινά πλήγματα είχαν ως στόχο σκηνές εκτοπισμένων οικογενειών στην επισημασμένη ανθρωπιστική περιοχή του Μαουάσι, στη δυτική Ράφα, ανέφεραν γιατροί και κάτοικοι.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου, Ναμπίλ Άμπου Ρουντέινα, χαρακτήρισε «σφαγή» χαρακτήρισε τα νέα ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή