Σκόπια: Συνεχίζει τα παιχνίδια ο Μίτσκοσκι σχετικά με την ονομασία της χώρας

Ο Μίτσκοσκι σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας

Σκόπια: Συνεχίζει τα παιχνίδια ο Μίτσκοσκι σχετικά με την ονομασία της χώρας
1'

Μιλώντας ξανά για «Μακεδονία» και παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή το πρόγραμμα και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ, το Σαββατοκύριακο (22 – 23 Ιουνίου) αναμένεται η συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτήν.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στην συνοδευτική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Άφριμ Γκάσι, με την κατάθεση, σήμερα, προς το Κοινοβούλιο, του προγράμματος και της σύνθεσης της κυβέρνησής του αποκαλεί τη χώρα με τη συνταγματική της ονομασία.

Η επιστολή του Χρίστιαν Μίτσκοσκι έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Άφριμ Γκάσι,

Βάσει του άρθρου 90, παράγραφος 2 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και του άρθρου 117 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σας καταθέτω την πρόταση για τη σύνθεση και το πρόγραμμα της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Με εκτίμηση, Καθηγητής Διδάκτωρ Χρίστιαν Μίτσκοσκι-εντολοδόχος πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

kopia-epistoli.jpg

Η συνεδρίαση της Βουλής για την εκλογή της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι θα οριστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο ημέρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή