Πούτιν: Σκληρή επίθεση στον Ουκρανικό στρατό - «Δεύτεροι ακόμη και σε διαγωνισμό ηλιθίων»
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ουκρανούς μαχητές για νεοναζιστική συμπεριφορά και υπογράμμισε τον ρόλο του κλήρου και των εθελοντών στην πολεμική ζώνη.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύεται από την Υπηρεσία Τύπου του Ρώσου Προέδρου την Τετάρτη 21 Μαΐου 2025, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (2ος αριστερά) συμμετέχει σε συνάντηση με εθελοντές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή του Κουρσκ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τους Ουκρανούς μαχητές ότι καταστρέφουν μνημεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλώντας τις ενέργειές τους «πράξεις βαθιάς ηλιθιότητας» που, κατά τον ίδιο, αποκαλύπτουν τη νεοναζιστική τους φύση.
«Αυτό μας επιτρέπει να πούμε πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που εμφορούνται από νεοναζιστικές ιδέες», τόνισε, χαρακτηρίζοντας τους Ουκρανούς «δεύτερους ακόμη και σε διαγωνισμό ηλιθίων».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να κινηθούν προς τα ρωσικά σύνορα, συνεχίζοντας τις επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές.
Η παρουσία του κλήρου στη ζώνη των επιχειρήσεων
Ο Πούτιν εξήρε τον ρόλο των κληρικών από όλες τις παραδοσιακές θρησκείες της Ρωσίας, οι οποίοι, όπως είπε, προσφέρουν στήριξη στις πολεμικές ζώνες και στα μετόπισθεν: «Η βοήθειά τους είναι πάντα αναγκαία, σε καιρό ειρήνης αλλά και σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες δοκιμασίες».
Επισήμανε πως η πνευματική ενίσχυση που προσφέρουν είναι καθοριστική για το ηθικό των στρατιωτών, ενώ χαρακτήρισε αναντικατάστατο τον ρόλο των θρησκευτικών συμβούλων.