ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μουσουλμάνων-βουδιστών

Μιανμάρ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μουσουλμάνων-βουδιστών

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών στη δυτική Μιανμάρ.

Στις 10 Ιουνίου επεβλήθη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο κρατίδιο Ραχίν, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποκατασταθεί η ασφάλεια.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 71 νεκρούς στους οποίους προστέθηκαν δέκα μουσουλμάνοι που λιντσάρισε στις αρχές του μήνα ένα πλήθος βουδιστών για να εκδικηθεί για το βιασμό και τη δολοφονία μιας γυναίκας.

Οι σοροί των δέκα βουδιστών εντοπίστηκαν στην πόλη Γιατενταούνγκ, όπου αγνοείται η τύχη δυο ανθρώπων. Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια στην πόλη αυτή.

Εκπρόσωποι της μειονότητας των Ροχίνγκιας που ανήκει στη μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής, υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι 800.000 Ροχίνγκιας στη βόρεια χώρα δεν ανήκουν στις μειονότητες που αναγνωρίζει το καθεστώς της Μιανμάρ. Δεν τους αναγνωρίζουν και πολλοί Βιρμανοί, οι οποίοι δεν κρύβουν την εχθρότητά τους απέναντί τους. Οι Ροχίνγκιας θεωρούνται από τον ΟΗΕ μια από τις μειονότητες που διώκονται περισσότερο στον πλανήτη.