ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία θα απαντήσει σε απειλή των συνόρων της

Ερντογάν: Η Τουρκία θα απαντήσει σε απειλή των συνόρων της

Ο τουρκικός στρατός θα απαντά σε οποιαδήποτε παραβίαση των τουρκικών συνόρων προερχόμενη από τη Συρία, προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η Τουρκία δεν θα επιδοθεί σε πολεμοκαπηλεία, όμως η επίθεση εναντίον του αναγνωριστικού αεριωθουμένου, το οποίο έγινε εσκεμμένα στόχος, δεν θα μείνει αναπάντητη, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Καθε Σύρος στρατιώτης που έρχεται κοντά στα τουρκικά σύνορα θα θεωρείται πλέον απειλή», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, χαρακτήρισε «ανοικτή και κοντινή απειλή» για την ασφάλεια της Τουρκίας το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Αυτό το τελευταίο γεγονός (η κατάρριψη του F-4) δείχνει πως το καθεστώς του Άσαντ έχει γίνει μια ανοικτή και κοντινή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας, όπως και για τον ίδιο το λαό του», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση της Τουρκίας «να υποστηρίξει το (συριακό) λαό» μέχρι να πέσει το καθεστώς του Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «αιματοβαμμένο δικτάτορα».

«Ο συριακός λαός είναι αδελφός μας. Η Τουρκία θα υποστηρίξει το συριακό λαό με όλους τους απαραίτητους τρόπους μέχρι να σωθεί από την καταπίεση, από τη σφαγή, απ' αυτό τον αιματοβαμμένο δικτάτορα και την κλίκα του» δήλωσε ο Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

ΝΑΤΟ: Είμαστε στο πλευρό της Τουρκίας

Απειλές Ερντογάν προς τη Συρία–Το ΝΑΤΟ συνεδριάζει