ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Τον αγαπούν...τα ΜΜΕ

Πούτιν: Τον αγαπούν...τα ΜΜΕ

Τρεις εκπρόσωποι της ρωσική εξωθεσμικής αντιπολίτευσης μπήκαν στη δεκάδα των πλέον ενδιαφέροντων για τον Τύπο προσωπικοτήτων, ωστόσο υπολείπονται σημαντικά του επικεφαλής της κατάταξης.

Επικεφαλής της λίστας όπως και πριν με τεράστια διαφορά είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Τον Ιούνιο αναφέρθηκε 30.859 φορές στα υλικά διαφόρων ρωσικών ΜΜΕ πολιτικού και χρηματο-οικονομικού περιεχομένου, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του «Συστήματος συνολικής ανάλυσης των ειδήσεων». Για τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον περασμένο μήνα υπήρξαν αναφορές σε 14.171 υλικά.

Στην πρώτη δεκάδα των πλέον κατονομαζόμενων στον Τύπο προσώπων του μήνα μπήκαν οι εκπρόσωποι της εξωθεσμικής ρωσικής αντιπολίτευσης, ο μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι, ο ηγέτης του «Αριστερού Μετώπου» Σεργκέι Ουνταλτσόφ και η τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σομπτσάκ, οι οποίοι αναφέρθηκαν τον Ιούνιο σε 3.867, 3.627 και 3.580 ΜΜΕ αντιστοίχως, καταλαμβάνοντας στην κατάταξη την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση. Μεταξύ των πλέον δημοφιλών ξένων στα ρωσικά ΜΜΕ ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με 3.954 αναφορές, κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη.