ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανική εταιρεία προμηθευτής του ΕΣ μπλεγμένη σε υπόθεση μίζας

Γερμανική εταιρεία προμηθευτής του ΕΣ μπλεγμένη σε υπόθεση μίζας

Η γερμανική εταιρεία πολεμικού υλικού Rheinmetall Air Defence AG προμηθευτής του ελληνικού στρατού, αλλά και συνεργάτης του Ευάγγελου Μυτιληναίου, είναι μπλεγμένη σε σοβαρότατη υπόθεση δωροδοκίας στην Ινδία.

Και ενώ η είδηση απασχόλησε το Reuters και άλλα διεθνή, τίποτα δεν έγινε γνωστό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το Reuters λοιπόν, το CBI συνέλαβε στο Νέο Δελχί έναν γωστό επιχειρηματία, ο οποίος εμπλεκόταν σε υπόθεση δωροδοκίας.

Τον επιχειρηματία επιχείρησε η Rheinmetall να χρησιμοποιήσει, προκειμένου να ασκήσει εκείνος την επιρροή του και να βγάλει την γερμανοελβετική εταιρεία από τη ''μαύρη λίστα'' πολεμικών προμηθευτών στην Ινδία.

Η Rheinmetall είχε μπει στη μαύρη λίστα των αρχών στην Ινδία έπειτα από καταγγελίες περί διαφθοράς.

Ο επιχειρηματίας Abhishek Verma και η σύζυγός του κρατούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία Rheinmettall αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές του Ελληνικού στρατού, ενώ ο Ε. Μυτιληναίος έχει σύμβαση με την Rheinmetall Landsystemeμ μεταξύ άλλων πολλών, για τη συμπαραγωγή 12 οχημάτων περισυλλογής τύπου ARV Leοpard 2-Hel (αξίας 7,94 εκατ. ευρώ).

Με την ίδια εταιρεία κατασκευάζει και τις βάσεις του πυροβόλου για το άρματα Leοpard 2-Hel (2,63 εκατ. ευρώ).

Η εταιρεία αυτή είναι θυγατρική της Rheinmetal, η οποία είναι μία εταιρεία που είχε στενές σχέσεις με το ναζιστικό καθεστώς, καθώς εβρίσκετο υπό τον έλεγχο του Hermann Goring.

Aκόμα πρέπει να τονιστεί ότι η Rheinmetall είναι και ο κατασκευαστής του MG 42, του διαβόητου πυροβόλου της Βέρμαχτ, όπλου δηλαδή που αφαίρεσε τις ζωές πολλών ηρωικών Ελλήνων κατά τον Β' Παγκ. Πόλεμο...

Το δημοσίευμα του Reuters μπορείτε να διαβάσετε εδώ.