ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: 7 νεκροί και 33 τραυματίες από την αιματηρή επίθεση

Βουλγαρία: 7 νεκροί και 33 τραυματίες από την αιματηρή επίθεση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης 7 είναι οι νεκροί και 33 οι τραυματίες από την επίθεση σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα.

Το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες οι οποίοι είχαν φτάσει πριν 40 λεπτά στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση».Ο δήμαρχος της πόλης Μπουργκάς Ντιμίταρ Νικόλοφ επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες. Η βουλγαρική αστυνομία δεν ήταν σε θέση κατ' αρχάς να επιβεβαιώσει την υπηκοότητά τους, ανέφερε πάντως ότι λεωφορεία και οχήματα στο σημείο υπέστησαν ζημιές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε μια «ιρανική τρομοκρατική επίθεση», αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στη Μπουργκάς. «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν», υποστήριξε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι τον Γενάρη οι ισραηλινές αρχές είχαν ζητήσει επιπλέον προστασία στα λεωφορεία με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία.