ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλωτές απέκλεισαν το μεγαλύτερο κανάλι του Μεξικού

Διαδηλωτές απέκλεισαν το μεγαλύτερο κανάλι του Μεξικού

Τα στούντιο του πιο δημοφιλούς τηλεοπτικού σταθμού του Μεξικού απέκλεισαν χιλιάδες διαδηλωτές, κατηγορώντας τον για μεροληπτική κάλυψη των προεδρικών εκλογών της 1ης Ιουλίου.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων φοιτητές και εργάτες, φώναζαν «πείτε την αλήθεια» και εμπόδισαν τους εργαζομένους να μπουν στα γραφεία τους στα στούντιο Televisa στην Πόλη του Μεξικού.

Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι κάλυψε δίκαια τις εκλογές και ότι διέθεσε για όλους τους υποψηφίους τον ίδιο τηλεοπτικό χρόνο.

Το Televisa είναι το μεγαλύτερο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο παγκοσμίως, το οποίο πουλάει τις σαπουνόπερές του σε όλο τον κόσμο.

Ο Λοπέζ Ομπραντόρ υποστηρίζει ότι το κανάλι ευνόησε τον Πιένα Νέτο, ότι ο αντίπαλός του εξαγόρασε ψήφους και για το λόγο αυτόν έχει προσφύγει σε εκλογικό δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση των εκλογών.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αυτό τον Σεπτέμβριο και να ανακηρύξει τον Πιένα Νέτο πρόεδρο καθώς η γενική εκτίμηση είναι ότι θα επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr