ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Δεύτερος νεκρός πυροσβέστης

Ισπανία: Δεύτερος νεκρός πυροσβέστης

Αλλος ένας πυροσβέστης που είχε τραυματισθεί χθες Κυριακή κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη νοτιο-ανατολική Ισπανία υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ περισσότερα από 900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τη νύκτα δια θαλάσσης από το νησί Γκομέρα των Καναρίων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ενας πυροσβέστης σκοτώθηκε χθες κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στο Τόρε ντε Μασάνες, κοντά στο Αλικάντε, ενώ τρεις ακόμη νοσηλεύονται.

Στο νησί Γκομέρα, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου, έχει κατακάψει 8.000 στρέμματα του πάρκου του Γκαραχονάι, που έχει χαρακτηρισθεί παγκόσμια κληρονομιά από την Unesco, περισσότεροι από 900 κάτοικοι απομακρύνθηκαν με πλοίο τη νύκτα στην νότια περιοχή του νησιού, που κατακλύσθηκε από τους καπνούς.

Εκπρόσωπος των αρχών διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί να κατακαίει δασικές εκτάσεις και ότι τα εναέρια μέσα θα αναλάβουν δράση εντός της ημέρας.

Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών έχει εκδηλωθεί από την Παρασκευή στην Ισπανία, εξαιτίας της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, κατακαίοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.