ΚΟΣΜΟΣ

Διάρρηξη στο σπίτι του Στιβ Τζόμπς

Διάρρηξη στο σπίτι του Στιβ Τζόμπς

Ένας διαρρήκτης εισέβαλε στο σπίτι του τεθνεώτος συνιδρυτή της γιγαντιαίας εταιρίας πληροφορικής Apple, Στιβ Τζομπς, από όπου αφαίρεσε υπολογιστές και κοσμήματα αξίας 60.000 δολαρίωνΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να έχει συνειδητοποιήσει σε ποιον ανήκαν, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές χθες.

Σε βάρος του Καρίμ Μακφάρλιν, 35 ετών, ασκήθηκε δίωξη για διάρρηξη και πώληση κλοπιμαίων μετά την ληστεία της 17ης Ιουλίου κι ενώ το σπίτι ήταν άδειο στην διάρκεια εργασιών ανακαίνισης, δήλωσε εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Κλάρα.

Η κλοπή σημειώθηκε εννιά μήνες μετά το θάνατο του Τζομπς τον Οκτώβριο σε ηλικία 56 ετών στο σπίτι του στην Σίλικον Βάλεϊ, περίπου 48 χλμ. νότια από το Σαν Φρανσίσκο, που είχε γίνει για ένα διάστημα τόπος συγκέντρωσης θαυμαστών του που άφηναν λουλούδια στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό.

Ο Μακφάρλιν, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή την 2οή Αυγούστου, δεν φάνηκε να γνωρίζει ότι η κατοικία ανήκε στον Τζομπς, είπε η ίδια πηγή της πολιτικής αγωγής. Επρόκειτο «για μια τυχαία διάρρηξη που μπορεί να συμβεί στον καθένα».

Ο Μακφάρλιν συνελήφθη την 2α Αυγούστου. Έχει οριστεί εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή του, σύμφωνα με δημόσια έγγραφα των σωφρονιστικών υπηρεσιών της κομητείας.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το σπίτι έχει πωληθεί μετά το θάνατο του Τζομπς, πέρυσι.

Λόγω της κλοπής προϊόντων τεχνολογίας, στις έρευνες συμμετείχε μια μονάδα αρμόδια για την διαλεύκανση ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η αστυνομία του Πάλο Άλτο και η Apple δεν σχολίασαν την υπόθεση, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος ο συνήγορος του κατηγορούμενου για δηλώσεις.