ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες την Τετάρτη από βομβαρδισμό που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία κατά της περιοχής Αζάζ, κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Υπάρχουν δεκάδες θύματα, νεκροί και τραυματίες, μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό πριν από λίγο της περιοχής Αζάζ", κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, τόνισε το Παρατηρητήριο.

Νωρίτερα ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν πίσω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο στη Δαμασκό.

"Ανταλλαγή πυρών σημειώνεται ανάμεσα σε στρατιωτικούς και αντάρτες στη συνοικία Μαζέ, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού και ενός νέου κτιρίου υπό κατασκευή της πρεσβείας του Ιράν", διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πάνω από μια φορά σήμερα, Τετάρτη, νοσοκομείο στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch.

"Οι δυο επιθέσεις σε διάστημα τριών ημερών που πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη στο νοσοκομείο Αλ Σιφάα στην, ελεγχόμενη από τους αντάρτες, συνοικία αλ-Σάαρ στο Χαλέπι, δείχνουν ότι οι επιθέσεις αυτές δεν ήταν τυχαίες", δήλωσε στη Βηρυτό ο Όλε Σόλβανγκ, ερευνητής της Human Rights Watch.

Διαβάστε ακόμα:

Συρία: Ισχυρή έκρηξη σε κυβερνητικό κτήριο

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Συρία

Συρία: Ξεπερνούν τους 23.000 οι νεκροί από το 2011