Πολωνία-Ρωσία: Ιστορική επίσκεψη του ρώσου πατριάρχη Κύριλλου

Newsroom Newsroom

Πολωνία-Ρωσία: Ιστορική επίσκεψη του ρώσου πατριάρχη Κύριλλου

Ο πατριάρχης της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος πραγματοποιεί από σήμερα στην Πολωνία ιστορική επίσκεψη, η οποία κινδυνεύει να διαταραχθεί εξαιτίας της ετυμηγορίας στη δίκη του συγκροτήματος Pussy Riot, το οποίο δικάζεται για μια "προσευχή" κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Στη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του, η πρώτη πατριάρχη της Ρωσίας στην καθολική Πολωνία, ο επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα υπογράψει την Παρασκευή με τον πολωνό αρχιεπίσκοπο Γιόζεφ Μίχαλικ έκκληση για τη πολωνο-ρωσική συμφιλίωση.

Η υπογραφή της έκκλησης συμπίπτει με την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης στη Μόσχα στην δίκη των τριών μελών του συγκροτήματος που μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών. Η αυριανή ημέρα έχει κηρυχθεί "ημέρα υποστήριξης" στις τρεις γυναίκες που απαρτίζουν το συγκρότημα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στην Βαρσοβία, οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει διαδήλωση και πορεία προς την πρεσβεία της Ρωσίας. Ο ρώσος πατριάρχης θα επισκεφτεί το όρος Γκραμπάρκα, ιερό τόπο των περίπου 500.000 ορθοδόξων χριστιανών της Πολωνία, μαζί με τον προκαθήμενο της ορθόδοξης πολωνικής εκκλησίας μητροπολίτη Σάββα. Επίσης θα συναντηθεί με τον πολωνό πρόεδρο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, με γερουσιαστές και βουλευτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved