ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

Συρία: Σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές μάχες στη Δαμασκό και το Χαλέπι.

Φονικές συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στη Συρία κοντά στο κεντρικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Την ίδια ώρα στο Χαλέπι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδιζαν τις συνοικίες που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι εξεγερμένοι.

Από τις συγκρούσεις έχασαν σήμερα τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην πόλη Ιντλίμπ ο τακτικός στρατός περικύκλωσε τα τεμένη για να εμποδίσει τους πιστούς να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις, ενώ στις επαρχίες του Χαλεπιού, μεγάλο μέρος της οποίας είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών, και της Ντεράα πραγματοποιήθηκαν «μαζικές κινητοποιήσεις» με αίτημα την αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Μάχες ξέσπασαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαζέ, ενώ πολλές συνοικίες της νότιας Δαμασκού βομβαρδίστηκαν από τον στρατό, σημείωσε το Παρατηρητήριο.

Στο Χαλέπι, οι αντάρτες και ο τακτικός στρατός μάχονται εδώ και σχεδόν ένα μήνα για τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Πολλές συνοικίες που ελέγχονται από τους εξεγερμένους βομβαρδίστηκαν, ενώ οι μάχες συνεχίζονται σε άλλες περιοχές της πόλης αναγκάζοντας τους άμαχους να αναζητήσουν καταφύγιο ή να φύγουν.