ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απαγωγή Τούρκου στο Λίβανο

Νέα απαγωγή Τούρκου στο Λίβανο

Αλλος ένας Τούρκος απήχθη στο Λίβανο την Πέμπτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές Αρχές καλώντας τους Τούρκους υπηκόους να μην ταξιδεύουν στη χώρα.

Την Τετάρτη ένοπλοι Λιβανέζοι σιίτες απήγαγαν περισσότερους από 20 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν Τούρκο επιχειρηματία, σε αντίποινα για την απαγωγή ενός συγγενούς τους στη Συρία από αντάρτες.

Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους πολίτες τους να φύγουν από το Λίβανο μετά τις απαγωγές και τις απειλές εναντίον όσων έχουν στηρίξει τους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η απαγωγή του Τούρκου την Πέμπτη σχετίζεται με τις απαγωγές που έγιναν την προηγούμενη ημέρα.

"Η κατάσταση (στο Λίβανο) εισέρχεται σε μια φάση που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών μας (...) οι πολίτες μας πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Λίβανο εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο" αναφέρεται σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Νωρίτερα ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ είπε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξήχθη στη Μέκκα για την απαγωγή του επιχειρηματία.

"Πιστεύω ότι κάνουν ό,τι μπορούν. Με τη βοήθεια του Θεού θα τον σώσουμε", είπε ο Γκιουλ σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.