ΚΟΣΜΟΣ

Φαμπιούς: Μια επίθεση στο Ιράν θα στραφεί κατά του Ισραήλ

Φαμπιούς: Μια επίθεση στο Ιράν θα στραφεί κατά του Ισραήλ

Υπέρ της ενίσχυσης των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης τάχθηκε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπίους, προειδοποιώντας παράλληλα, πως μια ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν θα μπορούσε να στραφεί εναντίον του εβραϊκού κράτους.

«Είμαι απολύτως αντίθετος απέναντι στο γεγονός ότι το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα, όμως πιστεύω πως αν υπάρξει μια ισραηλινή επίθεση, δυστυχώς αυτή θα στραφεί εναντίον του Ισραήλ και θα φέρει το Ιράν στη θέση του θύματος», τόνισε ο Φαμπιούς στο BFM-TV και στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Ο Γάλλος υπουργός επισήμανε πως «αν σημειωθεί επίθεση εναντίον τους θα θεωρηθούν θύματα και θα αποκτήσουν για τους λαούς εκεί νομιμότητα».

Για το θέμα των κυρώσεων, ο Φαμπιούς κατηγόρησε την Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία ότι δεν σέβονται την εφαρμογή τους. «Αυτό δημιουργεί ένα κενό ακόμα και αν οι κυρώσεις γίνουν πιο αυστηρές».

«Οι Ιρανοί είναι έτοιμοι να εμπλουτίσουν ουράνιο με έναν τρόπο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να ισχύει παρά μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς. Ο κίνδυνος λοιπόν είναι πραγματικός», συμπλήρωσε και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός πως δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες των 5+1.

Διαβάστε επίσης:

Ποδοσφαιρική πρόσκληση Μπαγίς σε Χριστόφια-Έρογλου

Συνελήφθη ο ιδρυτής του Pirate Bay

Συρία: «Σχεδόν αδύνατη» η διπλωματική επίλυση της κρίσης