ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Samsung είχε μια κλεμμένη Ferrari αξίας 15 εκ. δολαρίων

Ο πρόεδρος της Samsung είχε μια κλεμμένη Ferrari αξίας 15 εκ. δολαρίων

Πίσω στο 1963, η Ferrari κατασκεύασε μόνο τέσσερις 330 LMB (Le Mans Berlinettas)...

Πρόκειται για την δυνατή, αγωνιστική έκδοση της Ferrari 250 GTO, η οποία φορούσε έναν 4,0-λίτρο κινητήρα απόδοσης 330 ίππων και είναι το τελευταίο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ferrari που φορούσε τον κινητήρα στο μπροστά μέρος.

Το ένα από τα τέσσερα αγωνιστικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά τον αγώνα του Sebring το 1963, ενώ τα υπόλοιπα τρία έτρεξαν στον αγώνα του Le Mans. Σήμερα, κάθε μια από τις τέσσερις Ferrari 330 LMB αξίζει 15 εκατ. δολάρια και η μια, με αριθμό πλαισίου 4619, ανήκει στον Kun Hee Lee, πρόεδρο της Samsung Electronics, ο οποίος την αγόρασε σε μια δημοπρασία έναντι 10,8 εκατ. δολαρίων. Όλα καλά θα μου πεις, που είναι το πρόβλημα;

Στον προηγούμενο ιδιοκτήτη θα σου πω, ο οποίος αναφέρει ότι το αυτοκίνητο έχει κλαπεί και την ζητά πίσω από τον ισχυρό άνδρα της Samsung, αφού υπάρχει δικαστική απόφαση στην Αμερική. Το όνομα του πρώην κατόχου είναι Ivars Blumenau, ένας άνδρας από την Ατλάντα της Georgia, ο οποίος είχε αγοράσει την Ferrari το 1974 από τον Donald Fong, ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας Atlanta Ferrari. Ο Blumenau, δεν πήρε την 330 LMB σπίτι του, αλλά την άφησε στην αντιπροσωπεία να την φυλά ο Fong, αλλά τελικά στις 18 Μαρτίου του 1977, το αυτοκίνητο έκανε φτερά.

Το αυτοκίνητο στη συνέχεια πουλήθηκε σε μια σειρά ιδιοκτητών σε όλο στον κόσμο, μέχρι που τελικά βρέθηκε στα χέρια του Kun Hee Lee. Η ιστορία πίσω από τα τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι σίγουρα θολή, αφού ο Fong έχει περάσει κάποια χρόνια στην φυλακή, ο Blumenau έχει απαγόρευση να εργαστεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ ο Kun Hee Lee, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση υπό την κατηγορία ότι χρησιμοποιείσαι χρήματα από τα ταμεία της Samsung ώστε να δωροδοκήσει και να επηρεάσει δικαστές, εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα στη Νότιο Κορέα.

Η υπόθεση φαίνεται ότι θα λυθεί από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, ενώ ο Blumenau έχει μπλέξει και την Interpol, αλλά αυτή, όπως αναφέρει ο Blumenau, είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάτι, λόγω του ότι ο Kun Hee Lee, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Νοτίου Κορέας.