ΚΟΣΜΟΣ

Του ξύρισαν το μουστάκι και αυτός εγκατέλειψε το χωριό!

Του ξύρισαν το μουστάκι και αυτός εγκατέλειψε το χωριό!

Ένας Πακιστανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό που έμενε γιατί η ισλαμιστική οργάνωση της περιοχής θεώρησε ότι το τεράστιο μουστάκι του είναι «άντι-ισλαμικό» και τα μέλη της τον εξανάγκασαν να πάει στον κουρέα όπου τον ξύρισαν με το ζόρι.

Ο Αμίρ Μοχάμεντ Χαν Αφρίντι, κάτοικος της περιοχής Μπάρα του Πακιστάν, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν δήλωσε στους «Times» του Λονδίνου, δημοσιογράφος των οποίων τον «εντόπισε» πρόσφατα, ότι άρχισε να μεγαλώνει το μουστάκι του το 1992, ώσπου το 2007 είχε φτάσει στα 76 εκατοστά.

Ετσι όμως τράβηξε την προσοχή των μαχητών της ένοπλης ισλαμιστικής Λάσκαρ-ι-Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ) που θεώρησαν ότι ένας τέτοιος... μύσταξ συνιστά προσβολή για το ισλάμ ! Για ένα χρόνο ο Αφρίντι αγνοούσε την απαίτηση των ενόπλων να το ξυρίσει, ώσπου, το καλοκαίρι του 2008, τον οδήγησαν στον κουρέα του χωριού ο οποίος τον ξύρισε υπό την απειλή όπλου.

«Ήταν τρομερό. Είχα να ξυριστώ 16 χρόνια. Αποφάσισα όμως να μην υποκύψω σε αυτή τη συμπεριφορά. Το μουστάκι μου ήταν η περηφάνια και η χαρά μου και η ιδέα μιας ζωής χωρίς αυτό μου προκαλούσε κατάθλιψη» δήλωσε ο ίδιος.

Αποφάσισε λοιπόν να λάβει δραστικά μέτρα. Στα 47 του χρόνια, μερικές εβδομάδες μετά το τραγικό συμβάν πήρε την οικογένεια του και μετακόμισε στην πόλη Πεσαβάρ, μια σχετικά πιο ειρηνική περιοχή της χώρας, με σκοπό να ξαναμεγαλώσει το μουστάκι του. Εκτοτε δεν έχει δεχτεί ενοχλήσεις.

Οπως εξήγησε, αφιερώνει περίπου 30 λεπτά κάθε μέρα για να περιποιηθεί το μουστάκι του με φυτικά έλαια και ξοδεύει περίπου 120 ευρώ το μήνα για να αγοράσει τα ειδικά προϊόντα που χρησιμοποιεί.