ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Να βοηθήσουν οι μουσουλμάνοι για την ασφάλεια των πολιτών μας

Ομπάμα: Να βοηθήσουν οι μουσουλμάνοι για την ασφάλεια των πολιτών μας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, πίεσε την Τρίτη τους ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου, να συμβάλουν στην ασφάλεια των Αμερικανών, που βρίσκονται σε μουσουλμανικές χώρες, μετά από το κύμα βίας κατά των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

«Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε προς τον μουσουλμανικό κόσμο είναι ότι, αναμένουμε από εσάς να συνεργαστείτε μαζί μας, για την ασφάλεια των πολιτών μας», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια ηχογραφημένης συνέντευξης στον Ντέιβιντ Λέτερμαν του CBS.

«Αναμένουμε πλήρη συνεργασία μαζί τους, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ο κόσμος», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει διατάξει να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές, κυρίως στον μουσουλμανικό κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα ισλαμιστές εξοργισμένοι από την δημοσιοποίηση μιας ταινίας βλάσφημης προς το Ισλάμ, επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης σκοτώνοντας τον αμερικανό πρεσβευτή, Κρίστοφερ Στίβενς και άλλους τρεις Αμερικανούς πολίτες.