ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η Madonna απολογείται για τον «μαύρο μουσουλμάνο» Ομπάμα

Βίντεο: Η Madonna απολογείται για τον «μαύρο μουσουλμάνο» Ομπάμα

Το σχόλιό της για τον Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συναυλίας της, έσπευσε να εξηγήσει η Μαντόνα, αφού χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «μαύρο μουσουλμάνο».

Η Μαντόνα από τη σκηνή του Verizon Center, τη Δευτέρα, στο κέντρο της Ουάσινγκτον, ανέπτυξε στους θαυμαστές της -όπως συνηθίζει τώρα τελευταία- τις σκέψεις της για την πολιτική και την ελευθερία. Θέλοντας να υποστηρίξει τον πρόεδρο Ομπάμα, είπε: «Είναι φανταστικό και απίστευτο να νομίζουμε ότι έχουμε έναν αφροαμερικανό στο Λευκό Οίκο...έχουμε έναν μαύρο μουσουλμάνο στο Λευκό Οίκο...σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτή τη χώρα και ο Ομπάμα μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, οπότε στηρίξτε τον».

Απαντώντας στο σάλο που προκλήθηκε στα media όταν ανέβηκε το επίμαχο βίντεο στο YouTube, η Μαντόνα εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση, μέσω της εκπροσώπου της, στην οποία τονίζει ότι η αναφορά στη θρησκεία του Ομπάμα ήταν ένα αστείο.

«Ειρωνευόμουν στη σκηνή. Ναι, γνωρίζω ότι ο Ομπάμα δεν είναι μουσουλμάνος, παρότι γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα θεωρούν ότι είναι. Και τι πειράζει αν ήταν; Το επιχείρημά μου ήταν ότι ένας καλός άνθρωπος είναι ένας καλός άνθρωπος, ανεξάρτητα του σε ποιόν προσεύχεται. Δεν με ενδιαφέρει ποιά είναι η θρησκεία του Ομπάμα, ούτε πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν άλλο στην Αμερική», είπε η Μαντόνα.

Από το 2008 που εξελέγη πρόεδρος ο Ομπάμα πολλοί αντίπαλοί του έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο πρόεδρος είναι μουσουλμάνος αλλά το κρύβει, ενώ υποστηρίζουν και ότι δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Η Μαντόνα στηρίζει ανοιχτά τον πρόεδρο σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σε πρόσφατη συναυλία της έσκισε το μπλουζάκι της και φάνηκε ότι στη μέση της ήταν γραμμένη η λέξη «Ομπάμα», όπως σε άλλη συναυλία η λέξη «Pussy Riot».