ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο η πανίσχυρή θεία του ηγέτη της Β. Κορέας

Στο νοσοκομείο η πανίσχυρή θεία του ηγέτη της Β. Κορέας

Η αδελφή του εκλιπόντα ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, η πανίσχυρη Κιμ Κιόνγκ Χούι ασθενεί και κατά πάσα πιθανότητα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Οι επίμονες φήμες για την υγεία της 66χρονης θείας του νεαρού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύθηκαν επειδή απουσίαζε την Τρίτη από μια έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Επίσης, πρόσφατες φωτογραφίες την δείχνουν αδυνατισμένη.

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό Τύπο, ο οποίος επικαλείται κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ και διπλωματικές στο Πεκίνο, η Κιμ βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία.

Η Κιμ Κιόνγκ Χούι θεωρείται από τους ειδικούς για τη Βόρεια Κορέα μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του κύκλου της εξουσίας γύρω από τον νεαρό ηγέτη.

Μαζί με το σύζυγό της, τον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, η Κιμ Κιόνγκ Χούι διαδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο δίπλα στον ανιψιό της αφότου αυτός ανέβηκε στην εξουσία μετά το θάνατο του Κιμ Γιόνγκ Ιλ το Δεκέμβριο του 2011. Το ζευγάρι θεωρείται μάλιστα από μερικούς ειδικούς ότι είναι το αληθινό κέντρο της εξουσίας.

Ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, αντιπρόεδρος της ισχυρής Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, είναι δεύτερος στην ιεραρχία της Βόρειας Κορέας.