ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε φοιτητική εστία στη Νιγηρία

Μακελειό σε φοιτητική εστία στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου στην πόλη Μούμπι της Νιγηρίας.

Ο αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων της πόλης Μούμπι ανέφερε παράλληλα ότι 15 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και πως ο στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο της ζώνης.

Νωρίτερα, λέκτορας του πανεπιστημίου είπε στο BBC ότι οι νεκροί φοιτητές ξεπερνούν τους 40.

Ο λέκτορας, που δεν κατονομάζεται, είπε στο BBC ότι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές ζήτησαν από τους φοιτητές να παραταχθούν σε σειρά και να πουν τα ονόματά τους. Στη συνέχεια πυροβόλησαν κάποιους από αυτούς και άλλους τους μαχαίρωσαν. Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι ξεκάθαρο, αφού ορισμένοι από τα θύματα είναι μουσουλμάνοι και άλλοι χριστιανοί.

Η πολιτεία Ανταμάουα, όπου έγινε το περιστατικό, αποτελεί στόχο επιθέσεων που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Η οργάνωση αυτή κατηγορείται από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.400 ανθρώπους στη Νιγηρία από το 2010.

Ωστόσο, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στο Πολυτεχνείο καθώς πολλά από τα θύματα ήταν υποψήφιοι και οι εκλογές αυτές είχαν προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των φοιτητών.