ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλοφοριακό χάος στη Μελβούρνη

Κυκλοφοριακό χάος στη Μελβούρνη

Με καθυστέρηση έως και τεσσάρων ωρών έφτασαν στους προορισμούς τους οι οδηγοί στη Μελβούρνη, εξαιτίας του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργήθηκε στους δρόμους από βλάβη στους υπολογιστές του Citylink, που ρυθμίζουν την κίνηση στα τούνελ Burnley και Domain.

Τα τούνελ έκλεισαν και σε όλες τις οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στην πόλη δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων. Εξαιτίας των καθυστερήσεων, πολλοί έχασαν τις πτήσεις τους ακόμα και για το εξωτερικό. Ήταν η πρώτη φορά, που έπαθαν βλάβη οι υπολογιστές του Citylink, στα 13 χρόνια που λειτουργεί, με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη.

Ο πολιτειακός υπουργός Συγκοινωνιών, Τέρι Μάλντερ, χαρακτήρισε το φαινόμενο «απαράδεκτο», ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς και τόνισε ότι είναι απαραίτητο η Μελβούρνη να αποκτήσει και νέα κεντρική οδική αρτηρία που θα συνδέει την ανατολική πόλη με τη δυτική. Κάλεσε, μάλιστα, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή αυτής της αρτηρίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζεφ Κένετ, υποστήριξε ότι για να λυθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Μελβούρνης, θα πρέπει να κατασκευαστεί υπόγειο μετρό.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Δεν φαντάζεστε τι... σεξουαλική αγγελία έβαλε σε εφημερίδα!

Έκτακτος έλεγχος σε ιρανικό αεροσκάφος με προορισμό τη Συρία