ΚΟΣΜΟΣ

«Οι Έλληνες δεν νιώθουν μίσος για τη Μέρκελ»

«Οι Έλληνες δεν νιώθουν μίσος για τη Μέρκελ»

Στις θυσίες των Ελλήνων και στα όσα έχουν επιτύχει τα τελευταία τρία χρόνια αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του γερμανικού κυβερνητικού κόμματος των Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Οι Έλληνες εξοικονόμησαν μέσα στα τρία τελευταία χρόνια ένα 20% του ΑΕΠ τους, κάτι πρωτοφανές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό πρέπει να τους αναγνωριστεί, επεσήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης, καταγγέλλοντας συγχρόνως πως στην κοινή γνώμη σε Γερμανία και Αυστρία μεταφέρονται μόνον οι αρνητικές ειδήσεις και όχι και αυτά που κατορθώνουν οι Έλληνες.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως οι Έλληνες δεν νοιώθουν μίσος για την κα Μέρκελ, αλλά θεωρούν ότι η ίδια και ιδιαίτερα η γερμανική κυβέρνηση επιβάλλουν μέσω της τρόικας τα μέτρα λιτότητας που βυθίζουν τη χώρα σε ύφεση, την «τέταρτη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της ανθρωπότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την άποψή του, τα χρήματα της βοήθειας δεν φθάνουν στους ίδιους τους Έλληνες και αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι στην ουσία μια παράταση της κρίσης του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers και η κ. Μέρκελ, όπως και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, είχαν τους λόγους τους να αποφασίσουν να σταθεροποιήσουν την Ευρώπη, κρατώντας την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Διότι, όπως τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης, αν φύγει μια χώρα, όπως η Ελλάδα, από την Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν άλλες και αυτό θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες που θα οδηγούσαν στην κατάρρευση της Ευρωζώνης, η οποία θα στοίχιζε πολύ ακριβά σε όλους τους φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα στέλνει αυτό το μήνυμα στους Έλληνες και στον υπόλοιπο κόσμο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων σημείωσε τέλος πως η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, όταν η πολιτική λιτότητας του τότε καγκελάριου Μπριούλινγκ με την προκληθείσα ύφεση, οδήγησαν τελικά στο Τρίτο Ράιχ.

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να καταλήξει σε κάτι ανάλογο», κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.