ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί: «Θέλω τώρα μια καινούρια ζωή»

Σαρκοζί: «Θέλω τώρα μια καινούρια ζωή»

Η ζωή του Νικολά Σαρκοζί μετά τα Ηλύσια Πεδία δεν μπορεί να γεμίσει μόνο με διαλέξεις.

Όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής διάλεξης σε τραπεζίτες, λαχταράει μια «καινούρια ζωή».

«Θέλω μια καινούρια ζωή, αλλά όχι μόνο για να δίνω διαλέξεις (...) αυτό που μ' αρέσει δεν είναι η πολιτική, είναι να πράττω, να πράττω στην πολιτική ή αλλού», δήλωσε ο Σαρκοζί, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο «French Morning» (Γαλλικό Πρωινό).

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας για 50 λεπτά ενώπιον περίπου 400 τραπεζιτών, είπε ακόμα ότι είναι «ένας νέος συνταξιούχος. Νέος ίσως, συνταξιούχος σίγουρα. Δεν έχω εργαστεί εδώ και πέντε μήνες. Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα τόσο μεγάλες διακοπές και το χειρότερο είναι πως είμαι ευτυχής με την κατάσταση αυτή».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υποστήριξε ότι χρειάζονται ακόμα δύο χρόνια για να διαμορφωθούν συνθήκες εξόδου, ότι η Ευρώπη πρέπει «να αποδεχθεί την ηγεσία» των μεγάλων χωρών που «επιτρέπει να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις» και ότι «αν δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρξει πόλεμος. Η Γερμανία και η Γαλλία δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προσεγγίσουν η μία την άλλη, αν η Γερμανία και η Γαλλία δεν προσεγγίσουν η μία την άλλη, θα συγκρουστούν».

Ο Σαρκοζί, με γένια τριών ημερών, δεν παραχώρησε παρά λίγα δευτερόλεπτα στους εκπροσώπους του Τύπου, μόνο για να φωτογραφιστεί στην είσοδο του ξενοδοχείου. «Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ», ήταν οι μοναδικές λέξεις που είπε.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιο μάτι μυστηριώδους πλάσματος ξεβράστηκε στη Φλόριντα

Curiosity: Ορυκτό στον Άρη έχει ομοιότητες με πετρώματα στη Γη

Χιόνια στην Αυστραλία