ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα αλ Ζαουάχρι για «ολοκλήρωση» της επανάστασης στην Αίγυπτο

Κάλεσμα αλ Ζαουάχρι για «ολοκλήρωση» της επανάστασης στην Αίγυπτο

Κάλεσμα στους Αιγύπτιους να «ολοκληρώσουν την επανάσταση» απηύθυνε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, όπως αναφέρει η αμερικανική κεντρική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, αλλά μόλις έχει αρχίσει», λέει ο αλ- Ζαουάχρι και καλεί «όλους τους ειλικρινείς πολίτες της Αιγύπτου» να «διεξαγάγουν μια εκστρατεία για να οδηγήσουν προς τα εμπρός την επανάσταση, η οποία ματαιώθηκε».

«Η επανάσταση στην Αίγυπτο θα πρέπει να συνεχιστεί και η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να θυσιαστεί για να πάρει αυτό που θέλει και να σκίσει τα χέρια των διεφθαρμένων, για την αξιοπρέπεια και την τιμή της Αιγύπτου», αναφέρει.

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα καλεί επίσης τους Αιγύπτιους να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις κατά της ισραηλινής πρεσβείας και να εναντιωθούν στην εξομάλυνση των σχέσεων και την συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, όπως και «στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και τον αποκλεισμό της Γάζας».

Τάσσεται και κατά του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι τον οποίο περιγράφει ως πρόεδρο χωρίς αρμοδιότητες και θέτει ζητήματα όπως η «τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης» και ο ισλαμικός νόμος Σαρία.

Καλεί επίσης όλους του ομόθρησκούς του σκοτώσουν πολίτες των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο με τους μουσουλμάνους.

Τέλος, αποκαλώντας «ψεύτη» τον Μπαράκ Ομπάμα τον καλεί να παραδεχτεί «την ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν».