ΚΟΣΜΟΣ

Καναδοί ηλεκτρολόγοι στην υπηρεσία των ΗΠΑ για τον τυφώνα

Καναδοί ηλεκτρολόγοι στην υπηρεσία των ΗΠΑ για τον τυφώνα

Η καναδική εταιρεία ηλεκτρισμού Hydro-Québec, ανακοίνωσε την αποστολή πολυπληθούς ομάδας ηλεκτρολόγων προς την αμερικανική πολιτεία του Βερμόντ, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκαλέσει ο τυφώνας Σάντι.

« Η πολιτεία του Βερμόντ μας έκανε επίσημη αίτηση. Συμφωνήσαμε να σταλούν πενήντα εργαζόμενοι για να προσφέρουν χείρα βοηθείας από τις επιπτώσεις του τυφώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πρόσθετες ομάδες ηλεκτρολόγων θα μπορούσαν να σταλούν και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, αν ζητηθεί, για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες από το πέρασμα του Σάντι.

Ο Σάντι θα πλήξει και περιοχές της ανατολικής ακτής του Καναδά, καθώς αφού περάσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με επίκεντρο το Νιού Τζέρσεϊ, θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τις επαρχίες του Οντάριο και του Κεμπέκ στον Ατλαντικό ωκεανό.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν περισσότερα από 50 χιλιοστά βροχής και ανέμους ταχύτητας 90 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Καναδικό Κέντρο Τυφώνων, στο Χάλιφαξ της Νότιας Σκοτίας.

Οι καναδικές αρχές προειδοποίησαν επίσης για πιθανές διακοπές ρεύματος και πλημμύρες, στο Οντάριο και το Κεμπέκ.