ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε πυρηνικό σταθμό λόγω του τυφώνα Σάντι

Συναγερμός σε πυρηνικό σταθμό λόγω του τυφώνα Σάντι

Σε «κατάσταση συναγερμού» κηρύχτηκε ο πυρηνικός σταθμός του Όιστερ Κρικ στο Νιού Τζέρσι, εξαιτίας των συνεπειών του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι η περαιτέρω άνοδος του επιπέδου του νερού είναι πιθανόν να καταστήσει αναγκαία τη χρήση των αποθεμάτων νερού που προορίζονται για πυρόσβεση για την ψύξη των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου.

Ο συναγερμός κηρύχθηκε μετά την άνοδο του ύψους του νερού στον πυρηνικό σταθμό άνω των έξι ποδιών (δύο μέτρων), που απειλεί να πλήξει το σύστημα των αντλιών που ρυθμίζουν την κυκλοφορία του νερού στο σύστημα ψύξης του Όιστερ Κρικ. Ο σταθμός είναι εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη ανατροφοδότηση, ωστόσο, εάν το επίπεδο του νερού ανέβαινε άνω των 7 ποδιών, είναι πιθανόν να πλημμύριζε το σύστημα των αντλιών που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία της δεξαμενής του χρησιμοποιημένου καυσίμου με νερό.

Επίσης, εκτός λειτουργίας τέθηκε ο πυρηνικός αντιδραστήρας Nine Mile One, στην πόλη Όσγουεγκο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, λόγω προβλήματος τροφοδότησης του δικτύου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Επιτροπής, χωρίς να διευκρινίσει εάν το πρόβλημα έχει σχέση με τον τυφώνα Σάντι.

Διαβάστε επίσης:

Χάος και καταστροφή από τον τυφώνα Σάντι