ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια στους πληγέντες από τον μεγιστάνα Μέρντοχ

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια στους πληγέντες από τον μεγιστάνα Μέρντοχ

Ένα εκατομμύριο δολάρια στους πληγέντες του τυφώνα Σάντι προσφέρει ο μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ, καλώντας και άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Τη δωρεά ο Μέρντοχ ανακοίνωσε από το λογαριασμό του στο Twitter: «Η News Corp έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι. Ελπίζω πως και άλλες επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο».

Βοήθεια όμως προσέφερε και ο αρχηγός ισλαμιστικής οργάνωσης στο Πακιστάν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

Ο Χαφίζ Σαΐντ ηγέτης της οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τάιμπα επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως η φιλανθρωπική του οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα είναι έτοιμη να βοηθήσει τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε την προσφορά και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ επισήμανε «τον σεβασμό των ΗΠΑ προς την ισλαμική παράδοση για την προσφορά βοήθειας προς όποιον έχει ανάγκη όπου και αν βρίσκεται, αλλά η συγκεκριμένη προσφορά είναι εντελώς ανούσια για μας».

Οι ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσαν πως δίνουν αμοιβή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη του Σαΐντ.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: «Σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης» ο τυφώνας Σάντι

Συνέδριο αλλαγής ηγεσίας στην Κίνα

Στους 63 οι νεκροί του τυφώνα Σάντι